Warning: Declaration of Menu_With_Description::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/hoftijzer/domains/hoftijzerlochem.nl/public_html/wp-content/themes/zegmaaralex/functions.php on line 35
Hoftijzer Lochem
Al onze diensten
Neem direct contact met ons op
0573-441777 / info@hoftijzerlochem.nl
Al onze diensten

Wegverharding

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Maar allemaal zijn ze verhard. We noemen de wegverharding of het wegdek de wijze waarop een weg is verhard.

Wegverharding een inleiding

Sommige wegen worden sinds de Romeinse tijd voorzien van een verharding. De verharding heeft tot functie de weg goed begaanbaar te houden. Dit wordt met name gedaan voor voertuigen, die hierover beter kunnen rijden dan over onverharde wegen, die soms in natte seizoenen onbegaanbaar worden. Voor een goede draagkracht is onder de wegverharding vaak een draagkrachtige funderingslaag ode aardebaan aangebracht.
Een typische opbouw van een weg begint met een aardebaan gevolgd door een zandlaag, een puinfundering of een asfaltverharding.

Wegen kunnen qua verharding kan worden onderverdeeld in:

  • Verhard
  • Half-verhard (grind, steenslag)
  • Onverhard (zand, etc.)

De verharding is het deel van het weglichaam waar het verkeer direct overheen rijdt. Ze bestaat uit één of uit meerdere lagen. De verharding kan bestaan uit een deklaag, een tussenlaag, een onderlaag en een fundering.

Verhardingen zijn onder te verdelen in drie hoofdtypen:

  • Asfaltverhardingen;
  • Betonverhardingen;
  • Elementverhardingen.

Wegverharding door Hoftijzer

Wilt u weten wat Hoftijzer voor u kan betekenen op het gebied van verharding? Dat is heel makkelijk; eigenlijk alles. Wij kunnen uw verhardingsproject volledig verzorgen. Van bodemonderzoek tot daadwerkelijk de creatie van de gewenste verharding. Een tuinpad, A1, grondpad of verharde wandelroute langs uw maisveld. Alles kan.

Terug
naar boven