Warning: Declaration of Menu_With_Description::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/hoftijzer/domains/hoftijzerlochem.nl/public_html/wp-content/themes/zegmaaralex/functions.php on line 35
Hoftijzer Lochem
Al onze diensten
Neem direct contact met ons op
0573-441777 / info@hoftijzerlochem.nl
Al onze diensten

KLIC melding doen

Moet u een KLIC melding doen? Sinds 1 juli 2008 geldt de wet WION (Wet Informatie-uitwisseling ondergrondse netten) ook wel de grondroerdersregeling genoemd. Deze regel moet het aantal graafschades aan kabels en leidingen terugdringen. De WION wet betekent een grote verandering voor mechanische grondroerders zoals Hoftijzer, het kadaster en alle bedrijven die kabels en leidingen in de grond hebben liggen.

Een KLIC melding doen met Hoftijzer

Hoftijzer dient verplicht een KLIC-melding te doen. Ook dienen wij ‘zorgvuldig te graven’. Netbeheerders moeten hun belang registreren bij het Kadaster en na een KLIC-melding dienen zij correcte tekeningen met hun kabels of leidingen te verstrekken. De WION wet wordt gehandhaafd door het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van economische zaken. Het Agentschap Telecom sanctioneert partijen die geen KLIC melding hebben gedaan en toch de grond mechanisch roeren.

Wanneer een KLIK melding doen?

Een KLIC melding is verplicht als je de grond mechanisch gaat roeren (ook in uw achtertuin);
Bij 1 op de 10 graafwerkzaamheden ontstaat schade aan kabels en leidingen.
Het verplicht is om uw KLIC-melding tijdens de graafwerkzaamheden op de werklocatie bij te hebben;
Veel verzekeringsmaatschappijen niet uitkeren bij graafschade als er geen KLIC-melding is gedaan;
Het agentschap Telecom (onderdeel van het ministerie van economische zaken) zorgt voor de handhaving van de WION-wet. Zij grote boetes kunnen uitkeren als men geen KLIC-melding kan overleggen tijdens mechanische grondwerken;

Hoftijzer helpt

Hoftijzer helpt bij het doen van een KLIC melding. Wij nemen dit graag uit handen, waardoor u aan de wettelijke regelgeving voldoet. Want een KLIC melding doen lijkt makkelijker dan het is. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor huisaansluiting schetsen is het niet gegarandeerd dat alle betrokken netbeheerders deze ook leveren. Want op basis van de wet (WION en RION) kan de netbeheerder huisaansluiting schetsen leveren. De netbeheerder is dit echter niet verplicht. Zo zijn er meer regels en wetten waar u wellicht niks van weet. Voorkom problemen en laat Hoftijzer u helpen bij jou KLIC melding. U ontvangt dan van ons een document met daarin de brieven van de nutsbedrijven, overzichtstekeningen en eventuele huisaansluitingen in A4 en/of A3 formaat in kleur.

Terug
naar boven