Warning: Declaration of Menu_With_Description::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/hoftijzer/domains/hoftijzerlochem.nl/public_html/wp-content/themes/zegmaaralex/functions.php on line 35
Hoftijzer Lochem
Al onze diensten
Neem direct contact met ons op
0573-441777 / info@hoftijzerlochem.nl
Al onze diensten

Riolering laten aanleggen

De riolering is de infrastructuur waarop afvalwater geloosd, ingezameld en getransporteerd wordt. Een riolering laten aanleggen is niks anders dan het laten maken van systeem van buizen (riolen), putten en pompen dat in steden en dorpen ondergronds is aangelegd. Het is bedoeld om het afvalwater en hemelwater op een veilige en gezonde manier af te voeren. Wij adviseren jou graag over de verschillende mogelijkheden in het riolering laten aanleggen. Maar eerst vertellen wij graag iets meer. Dingen die u misschien wilt weten wat betreft een riolering laten aanleggen.

Verschillende soorten rioleringen

  • Hemelwaterriool; Verzamelnaam voor water dat uit de hemel valt zoals regen, sneeuw en hagel.
  • Vuilwaterriool; Met vuilwater wordt eigenlijk alleen het toiletwater bedoeld. Dus de poep, urine en het toiletspoelwater. Men noemt dit ook wel zwartwater. Het “andere” afvalwater aan boord noemt men grijswater. Met dit grijze afvalwater wordt bedoeld het huishoudelijk afvalwater van de wasbak, de douche, etc.
  • Infiltratie hemelwater; Het verbeterde gescheiden stelsel kent als nadeel dat het regenwater snel afvoert naar oppervlaktewater. Hierdoor kan in korte tijd het waterpeil in sloten stijgen, met kans op de nodige overlast. Er wordt daarom ook geprobeerd om regenwater in de ondergrond te infiltreren. Door bijvoorbeeld kratten (draintanks) of zakputten in de bodem aan te brengen, ontstaat een reservoir waar het regenwater zich kan verzamelen en langzaam in de bodem kan worden opgenomen. Met hetzelfde doel worden in nieuwe woonwijken ook wel wadi’s aangelegd; ondiepe greppels die alleen in natte periodes water bevatten en dat water ter plaatse laten infiltreren.

Riolering laten aanleggen door Hoftijzer

Een riolering is een noodzakelijk iets. Een huis zonder riolering bestaat niet. Wij van Hoftijzer begrijpen dat u zoekt naar de beste en meest gunstige oplossing hierin. Iedere kwestie is anders en dus geven wij altijd op maat advies. Dit doen wij snel en precies. Dit kunnen wij omdat wij de kunde en ervaring zelf in huis hebben. Wij meten zelf, graven zelf, vragen zelf de vergunningen aan, tekenen zelf, overleggen zelf met u. Geen tussenpersonen. Wilt u een riolering laten aanleggen? Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs.

Terug
naar boven