Al onze diensten
Neem direct contact met ons op
0573-441777 / info@hoftijzerlochem.nl

Huur hier uw container voor alle soorten afval.

Complete afvalservice - Klik hier
Al onze diensten

Eikenprocessierups bestrijden door Hoftijzer Lochem

Laat het bestrijden van de eikenprocessierups in Lochem altijd over aan de specialist!

Vorig jaar werd in heel Nederland meer eikenprocessierupsen aangetroffen dan voorgaande jaren. Ook in gemeente Lochem was de overlast groot. Dit jaar zet Hoftijzer Lochem in op een beperking van de overlast van de eikenprocessierups door optimale bestrijding. Vanaf het moment dat er rupsen waarneembaar zijn (vanaf het derde stadium) kunnen wij curatief bestrijden. Het letterlijk verwijderen van aanwezige rupsen uit de boom. Dit kan doormiddel van branden, plukken of wegzuigen. Onze voorkeur heeft wegzuigen. Wij leggen dit graag uit:

Bij het wegbranden worden brandharen door de warme luchtstroom de omgeving ingeblazen. Er blijft dan een residu achter. De hitte zorgt voor brandgevaar en het is ook nog eens slecht voor de bomen. Overigens hebben de rupsenharen een hitte van 600 graden of meer nodig voordat ze onschadelijk worden. Dat is vrijwel onmogelijk in het veld. Bij het ‘plukken’ van de rupsen/nesten is er een vergroot risico op besmetting, ondanks beveiligde kleding. Daarom kiezen wij voor het wegzuigen. Het grote voordeel van zuigen is dat het zeer selectief werkt.  Er wordt alleen gemikt op de EPR nesten en de rupsen zelf. Andere organismen blijven ongemoeid. Ook worden er bij juiste toepassing geen brandharen verspreid in de omgeving. Alle haren, nesten en overige spinsels verdwijnen in de speciale stofzuiger. Vervolgens verdwijnt het opgezogen materiaal in speciale zakken, die uiteindelijk worden aangeboden aan de vuilverbranding. De vuilverbranding bereikt een temperatuur boven de benodigde 600 graden, waarbij de brandharen volledig worden verwoest.

 

Zodra je de rups ziet, kunnen wij deze voor jou bestrijden!


Hoftijzer werkt met gecertificeerde specialisten, met jarenlange ervaring op het gebied van Eikenprocessierups bestrijding. Het team, bestaande uit twee man, zal ter plaatse komen met een hoogwerker, met daarop een speciaal uitgeruste rupsenzuiger. Hiermee kan zowel de kruipende rups als de al gevormde nesten weggezogen worden. Veiligheid en efficiëntie worden optimaal nagestreefd bij uitvoering van de werkzaamheden. Dus heb je overlast van rupsen, laat ze dan vakkundig verwijderen door onze experts!

Meer informatie over de eikenprocessierups? Je leest het hier.

Neem contact opTerug
naar boven